Geschiedenis

elo_logo_340x156ELO United is de vereniging die ontstaan is na de fusie in 1999 van de Hengelose Badmintonclub BC HPV met de Almelose Badmintonvereniging Shuttle’81. De vereniging is koninklijk goedgekeurd, aangesloten bij de Nederlandse Badmintonbond, de Nederlandse Bond voor Aangepast Sporten en is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. ELO United is de grootste badmintonvereniging van Hengelo en van District Oost en behoort tot één van de grootste badmintonverenigingen van Nederland.
Er is een uitgebreide competitie, maar er is ook aandacht voor het recreatieve gedeelte van de badmintonsport. Het plezier aan het badminton staat altijd voorop.
Zowel BC HPV als Shuttle’81 hebben een jarenlange geschiedenis:

Shuttle 81Shuttle’81 is, zoals de naam ook al doet vermoeden, opgericht in 1981, 10 juli 1981 om precies te zijn. De initiatiefnemers en medeoprichters waren drie badmintontrainers, die van mening waren dat in Almelo plaats was voor een badmintonvereniging waar deze sport in al haar facetten duidelijk tot uitdrukking kon komen: namelijk naast recreatief badminton onder deskundige begeleiding diende ook badminton als prestatiesport beoefend te worden. Dit leidde tot een prestatiegericht beleid voor wedstrijdsporters met als basis een verantwoorde jeugdopleiding en -begeleiding. Dit naast een recreatief beleid voor ieder die, al of niet onder wekelijkse begeleiding, plezier wilde beleven aan deze tak van sport.

BC_HPVBC HPV Hengelo is opgericht op 21 september 1971 en is ontstaan uit een personeelsvereninging van het in het toenmalige Holec Systemen en Componenten B.V. opgegane bedrijf Heemaf, en is begin 1976 zelfstandig geworden. In 1993 is BC HPV samengegaan met Badmintonclub Achilles ’12