Beginnen met badminton

Leuk dat je geïnteresseerd bent in het spelen van badminton. Badminton is de snelste racketsport in de wereld en kan gespeeld worden door jong en oud en op alle niveaus. In de sport badminton kennen we verschillende groepen:

  • recreanten (jeugd en senior)
  • wedstrijdspelers (jeugd en senior)
  • topbadminton

Badminton wordt binnen in sporthallen gespeeld, met een racket en een shuttle. Afhankelijk met hoeveel personen je op de baan staat, speel je een enkelspel of een dubbelspel. Bij een wedstrijd in de vorm van een enkelspel wordt 1 tegen 1 gespeeld en in het dubbelspel 2 tegen 2.

Jeugd

Jeugdspelers zijn al die spelers die nog geen 18 zijn. Binnen deze groep kom je dan ook een verscheidenheid aan spelers tegen: mini’s, recreatieve spelers en selectiespelers, om er een aantal te noemen. Voor al deze spelers kunnen passende speel- en trainingsmogelijkheden worden geboden.

Recreatieve spelers – nieuwe instroom

Sport en beweging voor de jeugd; daar gaat het binnen deze groep om. Op donderdag in de Slangenbeek en op vrijdag in de Hasseler Es zijn er groepen in verschillende leeftijdscategorieën aan slag: basisslagen, wedstrijdjes en bovenal samen gezellig met badminton bezig. In deze groepen zie je dus ook de meeste nieuwe instroom.

Donderdag, sporthal Slangenbeek

17.30- 18.30 uur. Jeugd 9 tot 13 jaar.

Vrijdag, sporthal Hasseler Es

17.00 -18.00 uur. Jeugd 7 tot 13 jaar.

19.00-20.00. Jeugd 13-17 jaar.

Aspiranten

Voor spelers die iets meer willen en kunnen bestaat er de mogelijkheid om twee maal per week te gaan trainen. Dit gebeurt binnen de zogenaamde aspirant-groepen. Aspiranten zijn spelers die de potentie hebben om door te groeien naar het niveau van de jeugdselectie.

Maandag, sporthal Hasseler Es

18.45 -20.00 uur. Jeugd 13 tot 17 jaar.

Donderdag, sporthal Slangenbeek

18.30- 20.00 uur. Jeugd 8 tot 13 jaar.

Selecties

Jeugdige spelers die veel in hun mars hebben kunnen gebruik maken van de trainingen binnen diverse selectie groepen. Talent wordt op deze manier extra gestimuleerd en ontwikkeld. Naast selectiegroepen binnen de vereniging, zijn er ook mogelijkheden voor deelname aan regionale en landelijke selectiegroepen. Spelers van ELO United maken daar al jaren veelvuldig gebruik van.

Nieuwe spelers kunnen gewoon naar de sporthal gaan en gelijk meedoen. Na 3 tot 4 trainingen mag je dan bepalen of je lid wil worden of niet.

Mocht je nog meer informatie willen ontvangen over trainingen dan kun je een mail sturen naar Aswin Koebrugge (aswin.koebrugge@gmail.com)

Senioren